Хеико Мас: НАТО е живо

Германскиот министер за надворешни работи, Хеико Мас, рече дека НАТО е живо, откако Емануел Макрон изјави дека безбедносната алијанса претрпела „клиничка смрт“.

Како што рече Мас, оправдано може да се каже дека НАТО е живо. Мас додаде и дека НАТО останува клучно за безбедноста во иднина и дека мора и понатаму да се развива.

По германскиот, се огласи и норвешкиот министер за надворешни работи Ине Ериксен Сореиде, кој денес рече дека сè што прави НАТО како воен сојуз почива на „нашата способност да бидеме политички обединети“.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе