Харадинај: Непријател е секој кој ќе го отвори прашањето на границите

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека прашањето на корекција на границите на Косово му одговара само на рускиот претседател Владимир Путин.

Тој истакна дека секој што ќе го отвори прашањето на границите ќе го смета за непријател на албанскиот народ. Тој ова го кажа вчера во Дечани, каде разговарал со албански семејства, пренесуваат приштинските портали.

Харадинај повтори и дека царините од 100 отсто на стоката од Србија и БиХ нема да бидат укинати сѐ додека Белград не ја признае косовската независност, и додаде дека царините не го попречуваат финалниот договор со Белград.

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе