Харадинај: Косово е спремно

Премиерот на Косово во заминување Рамуш Харадинај ја поздрави изјавата на германската канцеларка Ангела Меркел со која таа ја потврди поддршката за иднината на западниот Балкан во ЕУ.

Тој додаде дека Европа ќе биде обединета кога земјите од западниот Балкан ќе влезат во ЕУ.

„Ја поздравувам изјавата на канцеларката Меркел во унгарскиот град Шопрон, со која ја потврдува поддршката за западниот Балкан и перспективата на проширувањето“, напиша Харадинај на Твитер.

„Европската Унија ќе биде посилна и попросперитетна кога ќе ги опфати сите шест земји од западниот Балкан.

Косово е спремно“, напиша Харадинај на Твитер.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе