Поранешниот косовски премиер

Харадинај: Да не ги укиневме царините, Србија ќе нè признаеше во Вашингтон

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај смета дека Приштина ќе го добиела признавањето доколку ги задржела царините до 4 септември.

EPA-EFE

На тој датум беше одржана Вашингтонската средба со посредство на администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп.

Харадинај смета дека доколку царините од 100 отсто на стоката од Србија и БиХ останеле на сила, точката 10 од Вашингтонскиот договор, со која било барано од Србија да ја признае независноста на Косово, немало да биде отстранета.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе