Поради ковид-пропусниците

Хаос во италијанскиот парламент, обезбедувањето бркаше пратеници по салата (ВИДЕО)

Италијанските пратеници кои се бунат против здравствените пропусници, таканаречените ковид-пасоши за вакцинираните приредија вистинска претстава во парламентот.

EPA-EFE

Тие во обид да го спречат донесувањето на прописите кои се однесуваат на задолжителната вакцинација за малку ќе предизвикаа физичка пресметка.

Како што се гледа на снимката, има[e хаос, трчање и кревање транспаренти со натпис „Не за зелениот пасош“.

Обезбедувањето буквално ги бркаше пратениците по парламентот за да им ги одземе транспарентите.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе