Поради ковид-пропусниците

Хаос во италијанскиот парламент, обезбедувањето бркаше пратеници по салата (ВИДЕО)

Италијанските пратеници кои се бунат против здравствените пропусници, таканаречените ковид-пасоши за вакцинираните приредија вистинска претстава во парламентот.

EPA-EFE

Тие во обид да го спречат донесувањето на прописите кои се однесуваат на задолжителната вакцинација за малку ќе предизвикаа физичка пресметка.

Како што се гледа на снимката, има[e хаос, трчање и кревање транспаренти со натпис „Не за зелениот пасош“.

Обезбедувањето буквално ги бркаше пратениците по парламентот за да им ги одземе транспарентите.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе