Хаос на југот на Бугарија поради снег, прогласена вонредна состојба

Поради обилните снежни врнежи во општината Рудозем на Родопските планини, на југот на Бугарија денес е прогласена вонредна состојба.

Сообраќајот е во прекин, а голем број села се отсечени. На одделни места снегот е со висина од еден метар, јавува БТА.

Тешкиот и мокар снег предизвикал лизгање на земјиштето на патиштата, а во прекин е и снабдувањето со електрична енергија.

Волонтери цел ден отстрануваат паднати дрвја од патиштата.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе