Грците ја разоткрија лагата на Ердоган за тоа што се случувало со неговиот авион

Грчкото воено воздухопловство тврди дека турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган во ниеден момент не го бркале авиони за време на обидот за државен удар, како што тој изјави неколку пати во интервјуа по обидот за преврат.

Ердоган изјави дека за влакно избегнал смрт бидејќи го следеле воени ловци Ф-16 под контрола на превратниците.

„Грчките радари цело време го следеа летот на турскиот претседател Ердоган, сѐ до слетувањето во Истанбул“, ги пренесуваат грчките медиуми тврдењата на грчкото воено воздухопловство.

Според нив, Ердоган во ниту еден момент не бил животно загрозен, ниту пак го следеле воени пресретнувачи.

Како што рекол висок воен извор од грчката авијација за Скај, грчкиот радар го следел летот на претседателскиот авион на Ердоган сè до моментот кога слетал во Истанбул и, како што покажуваат податоците на летот, бизнис-авионот на Реџеп Таип Ердоган „ниту бил следен од турски Ф-16, ниту бил малтретиран од ниеден друг авион“.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе