Грција заплени руски танкер кој превезувал нафта

Грција денес заплени руски нафтен танкер кај островот Евија во рамки на санкциите на Европската Унија против Русија, соопшти грчкото министерство за поморство.

EPA-EFE

Пегаз, брод со руско знаме, со 19 члена на екипажот, е запленет во близина на крајбрежниот град Каристос на Евија.

„Запленет е во рамки на санкциите на Европската Унија“, наведе службеник на грчкото министерство.

Тој истакна дека е запленет бродот, но не и нафтата која ја пренесувал.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе