„Биле во спрега“

Ѓилас: По апсењето на криминалната група на Беливук логично е во затвор да биде и врвот на државата

Лидерот на српската опозиција и претседател на Партијата на слободата и правдата (ССП) Драган Ѓилас кажа дека е логично по апсењето на Вељко Беливук и припадниците на неговата криминална група во затвор да биде и врвот на државата со кој се во спрега.

EPA-EFE

Ѓилас наведе дека тоа е само една од многуте афери кои ги открила опозицијата и ССП како нејзин дел.

„Такво време е да се бавиме и со тие нешта“, кажа Ѓилас за телевизијата Н1.

Претседателот на ССП кажа дека потпретседателката на партијата ССП Мариника Тепиќ открила голем број афери и дека поради својата храброст тоа да го прави е најпопуларна политичарка во Србија.

Ѓилас кажа дека Србија е прва по корупција во Европа и дека тоа мора да се реши.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе