„Биле во спрега“

Ѓилас: По апсењето на криминалната група на Беливук логично е во затвор да биде и врвот на државата

Лидерот на српската опозиција и претседател на Партијата на слободата и правдата (ССП) Драган Ѓилас кажа дека е логично по апсењето на Вељко Беливук и припадниците на неговата криминална група во затвор да биде и врвот на државата со кој се во спрега.

EPA-EFE

Ѓилас наведе дека тоа е само една од многуте афери кои ги открила опозицијата и ССП како нејзин дел.

„Такво време е да се бавиме и со тие нешта“, кажа Ѓилас за телевизијата Н1.

Претседателот на ССП кажа дека потпретседателката на партијата ССП Мариника Тепиќ открила голем број афери и дека поради својата храброст тоа да го прави е најпопуларна политичарка во Србија.

Ѓилас кажа дека Србија е прва по корупција во Европа и дека тоа мора да се реши.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе