Германец во Швајцарија возел 249 км/ч, би можел со години да биде во затвор

Еден германски државјанин е фатен во Швајцарија како вози со брзина од 249 км/ч на место каде што е дозволено да се вози 120 км/ч и сега, покрај паричната казна и одземањето на возачката дозвола, му се заканува и затворска казна, јавуваат германски медиуми.

34-годишниот Германец, кој живее во близина на Базел, во неделата на автопатот А7 во близина на Боденското Езеро возел 249 км/ч со автомобил сеат леон СТ.

Полицијата на лице место на германскиот државјанин му ја одземала возачката дозвола и му го запленила автомобилот, а него го притворила. Пребрзото возење во Швајцарија се третира како кривично дело а не како прекршок и се предвидени затворски казни во траење од една до четири години.

Во Швајцарија висината на паричната казна зависи од приходите на извршителот.

Во 2014 година германски државјанин беше фатен со брзина од 200 км/ч во тунелот Готхард, по што беше осуден на 30 месеци затвор.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе