Гардијан: Крв, солзи и смрт на улиците на Киев, полицајците дезертираат за да ги одбранат демонстрантите! (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

По новите насилства во Киев, осамнало мирно утро, но потоа примирјето повторно било прекршено. Парламентот на Украина расправа за мерките со кои ќе бидат прекинати насилствата. Светските медиуми ја пренесуваат крвавата слика од вчерашните насилства на улиците на Киев, а Гардијан вели дека полицајци од Лвов дезертирале за да им се приклучат на демонстрантите.

Според најновите информации, најмалку 80 лица загинале во последните немири во Украина. Демонстрантите, но и полицајците, веќе се уморни од борбите. Снимката ги сумира страшните сцени на насилство и смрт, кои вчера можеа да се видат во Киев.

 

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО:Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе