Франција суспендира 300.000 невакцинирани здравствени работници

Здравствените работници во Франција што не се вакцинирани против коронавирусот од денеска ќе бидат суспендирани од работа.

Фото: ЕПА

Околу 300.000 медицински лица сѐ уште не се вакцинирани, а во некои болници може да има недостиг од работна сила поради суспензијата.

Во Франција вакцинацијата на медицинските работници и работниците во итните служби е задолжителна.

Денес им истекува рокот да добијат барем една доза за да не бидат суспендирани.

На суспендираните работници ќе им биде ускратена платата и можноста да дојдат на работа, но ниту еден медицински работник, според одлуката на Врховниот суд, не смее да биде отпуштен.

Французите со недели протестираат на улиците низ земјата против задолжителните санитарни пропусници.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе