Епстајн го потпишал тестаментот два дена пред самоубиството

Нови судски документи покажуваат дека милионерот педофил Џефри Епстајн, кој беше осомничен во сексуалниот скандал со подведување малолетнички, го потпишал тестаментот само два дена пред да си го одземе животот во затворот на Менхетн.

Документите покажуваат дека неговиот имот вреди повеќе од 577 милиони долари, но се објавени детали за наследниците, јавува Асошиејтед прес.

Адвокатска фирма ја потврди автентичноста на тестаментот, кој прв го објави Њујорк пост.

Неколку наводни жртви на Епстајн најави дека ќе бараат да се заплени неговиот имот и да се подели како надомест на сите лица за кои е докажано дека ја трпеле неговата тортура.

Епстајновиот адвокат Вилијам Блум кажа дека сите барања во врска со распределбата на имотот на милионерот педофил ќе бидат „праведно решени“.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе