Елиминација за 30 секунди: руски специјалци уништуваат терористи (ВИДЕО)

Министерството за одбрана на Русија објави снимка на која се гледа како припадници на руските Сили за специјални операции (ССО) ликвидираат терористи.

На снимката, која трае 30 секунди, се прикажани кадри во кои борците на ССО елиминираат терористи со снајперски пушки (видеото е снимено со помош на уред за ноќно набљудување), а во гранатирање уништуваат и возило на терористите, пренесува Спутник.

Каде, кога и во кои услови е направена снимката не е објавено.

Во Русија на 27 февруари се одбележува Денот на ССО. Празникот е утврден со претседателски указ од 26 февруари 2015 година.

Руските Сили за специјални операции постојат седум години, а 11 војници од таа воена единица го добиле највисокото државно признание – звањето Херој на Руската Федерација.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе