Експлозија во зграда во Германија: најмалку 25 повредени, можеби има и мртви

Германските медиуми објавија дека се случила експлозија во станбена зграда во Бланкенбург и дека има најмалку 25 поврдени. Се наведува дека може да има и мртви.

Експлозијата се случила во 8:55 часот по локално време, соопшти полицијата на Твитер.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе