Едно лице загина

Експлозија и пожар во хидроелектраната во Дубровник: Се трага по исчезнатите работници

Пожарот е изгасен а причината се смета дека е од техничка природа, екипите на терен и пожарникарите продолжуваат да ги бараат исчезнатите работници.

За време на пожарот во хидроелектраната имало 9 лица, изјави шефот на полицијата во Дубровник, Иван Павличевиќ, пренесе Слободна Далмација.

Шестмина се извлечени, додека тројца се водат за исчезнати во пожарот што избувна во Хидроелектраната Дубровник во местото Плат.

Неофицијално, пренесе Слободна Далмација дека е пронајдена облеката на тројцата по кои се трага во пожарот, и дека се сокриле во одводниот канал од кој најверојатно тргнале да пливаат надвор.

„Пристигнаа и нуркачи кои ќе ги пребаруваат одводните канали и местата каде што излегува водата од хидроцентралата“, рече Стјепко Криланович, командант на ЈВП Дубровник.

Началникот на полицијата, Иван Павличевиќ потврди дека безживотното тело на еден од тројцата исчезнати работници е пронајдено во одводниот канал, а нуркачите го извлекле на површина. За останатите двајца сѐ уште се трага.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе