Џонсон патува во Брисел, брегзитот продолжува

Британскиот премиер Борис Џонсон следниот месец ќе отпатува во Брисел за да ги продолжи преговорите за брегзитот, пренесува Тајмс.

Британскиот преговарач за односи со ЕУ, Дејвид Фрост, рече дека Џонсон ќе се сретне со претседателите на Европската комисија и на Советот на ЕУ со цел официјално да ја проценат состојбата во која се наоѓаат преговорите, наведува весникот.

Фрост повтори дека Велика Британија нема да го продолжи транзицискиот период на брегзитот по декември годинава.

Велика Британија ја напушти ЕУ на 31 јануари оваа година.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе