Застрашувачка снимка

Џиновски бранови удираат во балкони на трети кат при невреме на Тенерифе (ВИДЕО)

Високи и силни бранови настанати при невреме се снимени на северниот брег на Тенерифе, најголемиот остров на Канарските Острови.

Скај њуз, повикувајќи се на локални медиуми, јавува дека 39 лица биле евакуирани од нивните домови, но не јавуваат дали има повредени.

На социјалните мрежи се објавени снимки од огромни бранови кои удираат во комплекс згради на брегот. На снимките се гледа дека брановите стигнуваат сѐ до третиот кат, и како што се гледа, значително ги оштетуваат балконите.

Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното токму по тоа што јавната критика е основно полемичко право и должност на медиумите.

повеќе

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе