Двајца Грузијци сакале да продадат ураниум за речиси 3 милиони долари

Властите во Грузија уапсија двајца мажи додека се обидувале да продадат радиоактивен ураниум за 2,8 милиони долари. кај нив биле пронајдени повеќе од 40 грама ураниум 238.

Им се заканува казна до десет години затвор за поседување и продажба на нуклеарен материјал, соопшти грузиската државна безбедносна агенција.

„Одземената супстанца е закана по животите и здравјето на луѓето“, се вели во соопштението.

Двајцата државјани на Грузија оперирале во Кобулети, летувалиште на Црното Море.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе