Два најнови американски борбени авиони се урнаа во периот од пет дена

Борбен авион Ф-35 на американското воено воздухопловство се урна во вторникот при слетување во базата Еглин на Флорида, потврдија функционери на военото воздухопловство.

Падот на овој авион се случи само четири дена по уривањето на уште еден борбен авион од истата база, кога се урна авион Ф-22 за време на тренажен лет. Во двата случаи пилотите успешно се катапултирале и никој не настрадал.

Исто така, немало ни штета на имотите на цивилите. Отворена е истрага за двата случаи.

Авионите Ф-35 и Ф-22 се едни од најмодерните авиони во светот, а Ф-22 се смета за најдобриот повеќенаменски ловец во светот.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе