Долниот дом на рускиот парламент ја одобри анексијата на четирите украински региони

Долниот дом на парламентот на Руската Федерација ги одобри законите за припојување на четирите украински региони на Русија, по организираните гласања кои Киев и Западот ги прогласија за принудни и нелегитимни.

EPA-EFE

Ниеден пратеник во Државната дума не гласаше против резолуцијата која се однесува на припојувањето на украинските области Херсон, Луганск, Запорожје и Доњецк во составот на Русија.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе