Диви свињи го опседнуваат Белград (ВИДЕО)

Диви свињи талкаат низ Белград, а видени се и снимени во разни делови на градот, јавуваат српските медиуми.

Како што за Блиц вели претседателот на Ловечкото здружение на белград Зоран Коциќ, дивите свињи кои се појавија во Белград се многу уплашени, но не се опасни за луѓето.

„Само во ситуации кога вепарот е ранет и кога женката ги чува своите прасиња може да дојде до евентуална опасност по луѓето, во останатите случаи не“, кажа Коциќ за Блиц.

Најмногу диви свињи во последните денови се видени во центарот на Нови Београд, едно животно вчера паднало од петтиот спрат на гаража на Обилиќев венац, а вчера била фотографирана една дива свиња во самиот центар на градот, на Калемегдан.

Се претпоставува дека свињите поради високото ниво на водата во Дунав кој поплавил еден остров во близина избегале на другата, градската страна.

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе

Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради политичките случувања.

повеќе