Директорот на албанската разузнавачка служба тврди дека земјата е мета на Русија

Директорот на Разузнавачката агенција на Албанија (ШИШ) Хелидон Бендо ја обвини Русија дека се обидува да го прошири своето влијание врз таа држава.

Албанските медиуми пренесуваат дека Бендо тоа го кажал во албанскиот парламент, но дека притоа не прецизирал дали Москва во тие напори стигнала до повисоките албански политички структури.

„Податоците од 2018 година покажуваат дека има сѐ повеќе руски обиди да го прошират своето влијание во нашата земја“, тврди Бендо.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе