Црна Гора: човек што тврди дека има експлозив држи заложници во банка

Напаѓачот ја обвинува финансиската организација за „крадење пари“ од работниците.

Драма се одвива во крајбрежниот град Бар на југот на Црна Гора. Полицијата ги евакуираше жителите на околните куќи и ја опколи областа околу банката, каде што утрово маж зароби заложници.

Сторителот, идентификуван од медиумите во Црна Гора како локален жител по име Един Б., тврди дека поставил експлозивни направи.

Тој поставил голема белешка, напишана на англиски, на прозорецот на филијалата на банката, на која пишува: „Вратете ги парите што ги украдовте од вработените во Приморска“, очигледно поврзано со некоја локална компанија.

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе

Откривањето на минатото ни помага многу да ги научиме изненадувањата на иднината.

повеќе