НАСКОРО ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ ЗАПЛЕНЕТИТЕ ДОКУМЕНТИ

ЦИА: Порнографијата од скривалиштето на Бин Ладен нема да излезе во јавност

„Постои порнографска содржина, овој материјал подлежи на авторски права. Сѐ освен ова ќе биде објавено во следните неколку недели".

Директорот на ЦИА Мајк Помпео рече дека документите запленети во 2011 година, кога беше убиен Осама бин Ладен, ќе бидат објавени „за некоја недела“, со исклучок на порнографскиот материјал што бил сопственост на лидерот на Ал Каеда.

Во интервјуто по повод одбележувањето на годишнината од терористичките напади на 11 септември 2001 година, Помпео рече: „Постои порнографска содржина, овој материјал подлежи на авторски права. Сѐ освен ова ќе биде објавено во следните неколку недели“.

Во акцијата на американските специјални сили во пакистанскиот град Аботабад запленети се мноштво документи, вклучувајќи семејни писма, списи од исламската историја, забелешки за операциите на групите...

Порнографијата е пронајдена во компјутерски датотеки и материјали запленети по акцијата „Морнаричка фока“. Официјалните лица тогаш наведоа дека не се знае на кого му припаѓа и дека е невозможно да се утврди дали Бин Ладен го гледал овој материјал.

Американските специјални сили на 2 мај 2011 година по полноќ го убија Осама бин Ладен во неговата скривница во Аботабад, каде што се скрил во спалната соба, иако војниците сметале дека отишол по оружје.

Тоа е нашата политичка наивност- да се верува дека правото е семоќно орудие во разрешавањето на сите проблеми. А каде е моралната, политичката, социјалната, психолошката страна на проблемите? 

повеќе

Премолчувањето на јавнот интерес во законските решенијазначи изостувањето на клучниот критериум за оправданоста на концесиите на добрата од општ интерес.

повеќе

Фатени на дело во многу  кражби, сите праведни граѓани на оваа земја беа убедени дека на арамиите ќе им се суди по примерот на Жан - по кратка  постапка.

повеќе