Случајот што предизвика меѓународна огорченост и протести низ целата земја

Четири смртни казни за мажот кој го силуваше и уби шестгодишното девојче Заинаб Ансари

Обвинетиот доби четири смртни казни за силување и убиство на шестгодишно девојче Заинаб Ансари што го шокираше Пакистан минатиот месец, пренесе Индепендент.

Имран Али (24) е исто така поврзан и со убиства и сексуални напади на други девојки во регионот од страна на полицијата.

Заинаб Ансари била киднапирана, сексуално нападната и убиена во градот Касур, што се наоѓа во регионот Пунџаб.

Судските докази што го поврзуваат Али со убиството на девојчето биле презентирана во судот и сведоци сведочеле против него.

Тој доби смртни казни за киднапирање, силување, убиство и терористички чин, според извештаите, како и доживотна казна за содомија.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе