Бугарија испрати уште 350 војници на границата со Турција

Бугарија распореди уште 350 војници на границата со Турција за да им помогне на полициските сили да го потиснат зголемениот прилив на илегални мигранти, изјави министерот за одбрана на земјата, Георги Панајотов.

Фото: ЕПА

Според него, на границата биле испратени и 40 парчиња опрема, пренесува Интерфакс.

Тој за БТВ изјави дека границата со Турција има компромитирани делници, кои треба да се обноват и кои се наоѓаат по должината на целата ограда.

Во текот на оваа година над 6.500 лица илегално ја минале бугарската граница, што е три пати повеќе од бројот на мигрантите што влегле во земјата во првите девет месеци од 2020 година.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе