Ужасни сцени од затвор

Брутална тортура над затвореник во Русија (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Рускиот весник Новаја газета објави 10 минутно видео кое покажува брутална тортура над затвореник во рускиот затвор во градот Јарослав.

На видео снимката се гледа како затвореникот кој е идентификуван како Евгени Макаров е тепан од чуварите на затворот со палки и тупаници.

Во еден момент го полеваат со вода, па целосно гол го седнуваат на стол каде продолжуваат да го тепаат, а го удираат и по нозете.

На снимката се слуша како затвореникот вришти и моли за милост.

Индепендент пренесе дека од разговорот може да се заклучи дека Макаров бил толку брутално казнет бидејќи навредил затворски чувар.

Кога видео завршува, тортурата и понатаму продолжува.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе