Британската влада ја потврди суспензијата на парламентот

Британската влада потврди дека парламентот ќе биде суспендиран од денес до 14 октомври, пренесуваат британските медиуми.

Портпаролот на владата Џејмс Слек кажа дека парламентот ќе биде распуштен или суспендиран на крајот на работниот ден.

Британскиот премиер Борис Џонсон претходно најави дека ќе ги „испрати дома“ пратениците во текот на неделата.

Со суспензијата се ограничуваат опциите на парламентот да ги сопре плановите на Џонсон за брегзит по секоја цена.

Џонсон кажа дека Британија мора да излезе од ЕУ на 31 октомври, со договор или без.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе