ПО ВЧЕРАШНИТЕ НАПАДИ

Брисел личи на постапокалиптичен град на духови: на улиците речиси нема луѓе (ФОТО)

Додека Белгијците заздравуваат и се обидуваат да продолжат со животот по терористичките напади во вторникот, очигледна е мрачната атмосфера во главниот град.

Фотографиите со напуштени возови и морбидно празни улици ги одразуваат и шокираноста на жителите на Брисел од нападите, како и засилените мерки за безбедност веднаш по нападите. 

Воопшто не изненадува тоа што малкуте метролинии што функционираат денеска се речиси целосно празни.

Мрачните и напуштени улици во градот денеска се вистинската слика за оваа земја во жалост.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе