Британскиот премиер

Борис Џонсон повеќе не е на интензивна нега

Британскиот премиер Борис Џонсон повеќе не е на одделот за интензивна нега, јави неговиот кабинет и истакна дека тој многу добро се чувствува.

„Премиерот е префрлен од одделот за интензивна нега на оддел на кој внимателно ќе се следи неговата состојба за време на раната фаза на заздравувањето“, изјави портпаролот на неговиот кабинет за Би-би-си.

Џонсон пред три дена поради влошувањето на симптомите беше префрлен на оддел за интензивна нега во лондонска болница, тој доби терапија со кислород, но не беше приклучен на респиратор.

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе