Беснее дипломатска војна: Русите протераа бугарски дипломат

Руската влада протера бугарски дипломат, откако Софија одби да му издаде виза на рускиот аташе за одбрана, соопшти бугарското министерство за надворешни работи.

Бугарскиот амбасадор во Москва Атанас Крастин беше известен дека дипломатот мора да ја напушти Русија во рок од 24 часа како што наложува дипломатскиот протокол, пренесува Ројтерс.

Москва соопшти дека станува збор за реципрочна мерка поради одлуката на Бугарија да не му издаде виза на аташето за одбрана во руската амбасада во Софија, а еден ден откако беше протеран руски дипломат поради наводно шпионирање.

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе