Бајден за првпат повика на отповикување на Трамп (ВИДЕО)

Џозеф Бајден, најверојатниот претседателски кандидат на демократите, за првпат денес повика на постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп.

Бајден тоа го направи, како што пренесува Ројтерс, за време на најостриот говор против постапките на републиканскиот лидер.

„Пред очите на светот и американскиот народ, Доналд Трамп ја прекрши заклетвата, ја издаде државата и изврши дела поради кои би требало да биде отповикан“, кажа Бајден за време на говор во кампањата.

Трамп, како што кажа, мора да биде отповикан за Америка да ги зачува уставот, демократијата и основниот идентитет.

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе