„Можен обид за самоубиство“

Автомобил се заби во преполна автобуска станица во Германија, едно лице загина, девет се повредени (ВИДЕО)

Автомобил денес во попладневните часови се заби во автобуска станица во градот Реклингхаузен на западот на Германија. Едно лице загина а девет се повредени.

Сѐ уште е нејасно што ја предизвикало несреќата, но полицијата се сомнева дека станува збор за можен обид за самоубиство, а не за терористички напад.

Германија е во состојба на висока готовност од декември 2016, кога азилант од Тинис поврзан со исламисти грабна камион и го уби возачот, а потоа со камионот се заби во преполн божиќен саем. Тогаш беа убиени 12 луѓе, а десетина беа повредени.

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе