Австрија го укинува карантинот за невакцинираните

Австрија од понеделник, 31 јануари, го укинува затворањето за невакцинираните.

EPA-EFE

Австрија во ноември воведе задолжителен карантин за сите невакцинирани жители.

„Не ја носиме оваа одлука лесно, иако е неопходна“, кажа тогаш канцеларот Александар Шаленберг.

Невакцинираните можеа да излегуваат од дома само со одредена причина, како одење на работа и купување храна.

Околу 65 отсто од жителите на Австрија се целосно вакцинирани, што е една од најниските стапки во Европа.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе