Апсења во Сараево поради воени злосторства извршени врз српското население во БиХ

Полициски службеници на Државната агенција за истраги и заштита во областа на кантонот Сараево уапсиле пет лица, поради постоење основан сомнеж дека во периодот од 1992 до 1994 извршиле кривични дела злосторство против цивилно население и злосторство против воени заробеници.

EPA-EFE

По криминалистичката обработка во просториите на СИПА, уапсените лица ќе бидат предадени во понатамошна надлежност на Обвинителството на Босна и Херцеговина.

Станува збор за злосторства над српското население.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе