Американскиот амбасадор во Приштина: Предложениот закон за вредностите на УЧК ги застрашува граѓаните

Предложениот закон за вредностите на УЧК е погрешен начин на покажување почит кон таа организација, смета Филип Коснет, американскиот амбасадор во Приштина.

EPA-EFE

Коснет ова го објави на својот профил на Твитер оценувајќи дека предложениот закон ја криминализира слободата на говорот и ги застрашува граѓаните, и тоа по висока цена.

Законот, додава Коснет, „одвраќа од практичните напори за разбирање и подучување на историјата на Косово“.

„Кога партиите ќе ја пренасочат енергијата на економијата или на ковид-19?“, праша американскиот амбасадор.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе