Влегол во југозападниот дел

Американски разурнувач влезе во Црното Море, го следи руски воен брод

Брод на руската Црноморска флота почна да го следи американскиот разучнувач Рос, кој влезе во југозападниот дел на Црното Море, јавува руската агенција ТАСС.

Националниот центар за управување со одбраната на Руската Федерација соопшти дека директната контрола на активностите на американскиот разурнувач се врши со мал ракетен брод на Црноморската флота Вишњи Волошок.

Минатиот месец руската фрегата Адмирал Есен и малите ракетни бродови Вишњи Волочок и Орехово-Зуијево го следеа разурнувачот на американската морнариза Портер, кој пловеше по јужниот дл на Црното Море.

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе