Предадена и базата Антоник

Американската војска досега остварила два до шест отсто од повлекувањето на војниците и опремата од Авганистан (ВИДЕО)

Американската војска соопшти денес дека досега се остварени два до шест отсто од повлекувањето на војниците и опремата од Авганистан.

EPA-EFE

Соединетите Американски Држави денес во 16 часот по средноевропско време повлекоа од Авганистан дел од својата опрема, уништиле 1.300 парчиња опрема и на тамошната војска ѝ ја предадоа базата Антоник, која се наоѓа во провинцијата Хелманд, некогашното упориште на талибанците.

Американската војска вети дека секоја недела ќе ги објавува проценките за повлекувањето кое треба да заврши до 11 септември, на 20-годишнината од терористичките напади во САД.

САД во Авганистан имаат околу 2.500 војници.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе