Албанските деца учат дека Косово е Србија (ВИДЕО)

Во албанските учебници по географија за основно училиште на Косово, Република Косово е претставена како дел од државата Србија.

Оваа „грешка“ направила вистинска бура на Косово, а поединци отишле толку далеку што заклучиле дека на овој начин е доведен во прашање „суверенитетот на државата Косово“.

Како што јавуваат косовските медиуми, ова е своевиден скандал, а тоа не се единствените вакви грешки во учебниците, поради што одделни наставници се обратиле до косовското министерство за образование.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе