Албанските деца учат дека Косово е Србија (ВИДЕО)

Во албанските учебници по географија за основно училиште на Косово, Република Косово е претставена како дел од државата Србија.

Оваа „грешка“ направила вистинска бура на Косово, а поединци отишле толку далеку што заклучиле дека на овој начин е доведен во прашање „суверенитетот на државата Косово“.

Како што јавуваат косовските медиуми, ова е своевиден скандал, а тоа не се единствените вакви грешки во учебниците, поради што одделни наставници се обратиле до косовското министерство за образование.

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе

Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради политичките случувања.

повеќе