Албански хакери најавија дека ќе го урнат Танјуг

Албанската хакерска група Сајбер гард оф Албанија се закани дека ќе го собори сајтот на српската новинска агенција Танјуг.

Тие, како што тврдат, веќе го собориле српскиот сајт Индекс онлајн, и сега метата им е Танјуг.

Групата тврди дека дејствува од повеќе од 50 земји, а најавуваат „екстремно силен ДДОС напад“.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе