Албанија ѝ го предаде на Италија „вујкото“ на Ндрангета

Бујар Сејдини, познат по прекарот „џаџаи“ (вујко“ во криминалната италијанска организација Ндрангета е испорачан во Италија поради трговија со наркотици.

EPA-EFE

Тој беше уапсен уште во јули во Тирана, испорачан е во понеделникот, а италијанските власти го сомничат дека учествувал во шверц на кокаин, и дека патувал од Италија во Шпанија за да купи 20 килограми од наркотикот. Неговата екстрадиција е одобрена во октомври.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе