Ајкула кај Шибеник пливала покрај брегот полн со туристи (ВИДЕО)

Ајкулата е снимена во Тисно кај Шибеник во Хрватска.

Фото: скриншот

Според локалното население, таа цел ден пливала покрај брегот.

„Утрото, сината ајкула заталка до Тисно и оттогаш е атракција. Неколку луѓе се обидоа да ја намамат кон отворено море, но за жал без успех, така што таа сè уште е покрај брегот на Тисно“, рече жената што ја снимила ајкулата.

Сините ајкули по правило не ги напаѓаат луѓето и може да бидат опасни за човекот само ако се движат во јата од повеќе единки.

Легенда под Главна слика

Фото: скриншот

Западот може да му послужи на остатокот од светот како изложба на ужасни и очигледно неуспешни идеи, меѓу кои се и комунизмот, фашизмот, нацизмот, феминизмот, анархизмот и, во последно време, либерализмот.

повеќе

Како и главниот лик во романот, Доне Совичанов, и Ташко Георгиевски никогаш не потклекна и не побара пусулче од Канцеларијата на нашиот јужен сосед во Скопје за да ја премине границата и да го посети своето родно село во Егејска Македонија.

повеќе

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе