Протести во Белград

„Ајде, еден на еден, кој било од вас“, им вели демонстрант на кордонот полицајци (ВИДЕО)

„Сакате еден на еден? Дојди сам“, им вели еден од белградските демонстранти на полицајците наредени пред него во полна борбена опрема, на видео што се појави на Твитер.

„Не е во ред да ја изолирате земјата и да работите за Вучиќ“, им вели момчето на полицајците. „Тие ваши плати не се вредни за тоа.“

 „Ама вам ви е гајле.“

„Ако веќе се тепаме, треба да се тепаме ферски“, им вели момчето, кое во рака држи само маска, на купот полицајци наредени пред него со шлемови, штитови и оружје.

 

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе