Меѓународна вселенска станица

Во тек е вселенска прошетка од шест часа (ВИДЕО)

Инженерите на НАСА Кејт Рубинс и Виктор Гловер, ја спроведуваат 71-та прошетка во вселената во рамки на експедицијата 64 на Меѓународната вселенска станица.

EPA-EFE

Се очекува вселенската прошетка да трае околу 6,5 часа.

Астронаутите ќе работат на унапредување на обновата на соларниот систем за напојување на вселенската станица.

Експедицијата во 2020 година изврши осум вселенски прошетки, од кои седум изврши американскиот екипаж, а една руските космонаути.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе