Исток 2018

Руски противвоздушни системи С-300 вежбаат спречување симулиран воздушен напад (ВИДЕО)

Руското министерство за одбрана објави нови снимки од воената вежба Исток 2018.

На спектакуларните снимки може да се види како систем С-300 се подготвува да лансира проектили на непозната локација за време на воената вежба Висток 2018 која трае до 17 септември. Проектилите се лансираат од нивните силоси и патуваат кон небото над шумата.

Придружувани од одбранбени системи Бук-М1 со среден дострел, С-300 системите можат брзо да ја напуштат лансирната позиција и да се префрлат на друга точка.

Покрај оваа снимка, руското министерство за одбрана објави и други снимки за промоција на воената вежба, најголемата во последните три децении. Во друго видео се гледа како батерија со тактички проектили „искандер“ лансира од полигон за вежби.

На Восток 2018 своите вештини ги покажаа и руските десантни сили. на снимката се гледа како војници се спуштаат по јажина во хеликоптери Ми-17 и со падобрани се спуштаат од транспортни авиони иљушин Ил-76.

Воените бродови вежбаа во поморската арена, заштитувајќи го крајбрежјето од замислен напријател.

На последната снимка може да се добие вистинска претстава за вистинскиот размер на воената вежба Исток 2018, која беше најавувана како најголема на руската војска по вежбите на Црвената армија во 1980-тите.

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе