Класа Бореи А

Руската воена флота доби најнова атомска подморница (ВИДЕО)

Најновата подморница на атомски погон „Кнез Владимир“ ѝ е предадена на руската воена флота.

Printscreen

Наскоро на пловилото ќе биде истакнато знамето на руската воена морнарица, по што бродот ќе влезе во составот на Северната флота.

„Кнез Владимир“ минатата недела го заврши тестирањето и доплови во Северодвинск, кај фабриката Севмаш. Бродот се наоѓаше во Белото Море од 12 мај, јавуваат руските медиуми.

Легенда под Главна слика

Printscreen

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе